We create performance apparel and equipment to empower outdoor athletes to live boldly – Mountain Hardwear

Är du vår nya Brand Manager för Mountain Hardwear?

Mountain Hardwear är ett performance varumärke inom Outdoor, starkt grundat i kvalitet och innovativ teknologi. Det är varumärket både för den erfarne bergsbestigaren och den friluftsälskande motionären.

Mountain Hardwear ingår i Outdoor avdelningen på MnO International AB. MnO är ett distributionsföretag inom sport och mode. Bolaget har funnits sen 1997 och har sitt huvudkontor i Stockholm, med filialer i Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. Försäljningen är idag till totalt 26 länder, med fokus på Skandinavien. Bolagets filosofi bygger på en stark och långsiktig relation med våra partners, återförsäljare, agenter och producenter, genom en effektiv och professionell organisation och ett starkt engagemang. Vi är ca 50 personer med kontor och showrooms i Hammarby Sjöstad. För mer information klicka in på: www.mno.se

Vi söker en person för att bygga och utveckla nya samt befintliga kundarbeten i Sverige och Norden. Är du målfokuserad, vill utmanas, utvecklas och är tävlingsinriktad, då skall du läsa vidare!

Som Brand Manager hos Mountain Hardwear skapar och utvecklar du resultat och kundrelationer med både nya och befintliga kunder. Du ansvarar för varumärket på den nordiska samt baltiska marknaden, med fokus på försäljningen. Du ingår i ett vinnande team där vi tillsammans strävar efter gemensamma, men även individuella mål. Du ingår i vår Outdooravdelning med stark lagkänsla. Vi söker en team player som är med och bidrar även utanför sitt direkta ansvarsområde och där vi tillsammans inspirerar varandra!

Vi söker dig som har en hög drivkraft och ett starkt säljfokus. Du är en målinriktad person med en positiv livssyn. Ditt arbete präglas av att du är strukturerad och noggrann samt har en förmåga att hantera flera frågeställningar samtidigt och att prioritera.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. För att passa in och trivas i denna roll ser vi att du är öppen och har ett starkt engagemang. Du är självgående, flexibel och har lätt att anpassa dig till olika situationer med ödmjukhet och initiativförmåga. Du drivs i grunden av att träffa människor och bygga långsiktiga relationer. Du är kommunikativ och gillar att resa. Du är en lagspelare som ändå leds av ett personligt driv att uppnå högt uppsatta mål.

Vi söker dig som gärna har en högskoleutbildning och arbetat som Brand Manager eller dylik säljroll, gärna inom B2B, 3+ år. Vi ser det som en merit att ha ett intresse för uteliv och erfarenhet utav branschen.

Arbetsuppgifter

 • Ta fullt ansvar över samtliga konton du ansvarar för, från kundbesök, utbildning i butik, införsäljning till genomförsäljning och uppföljning
 • Driva och utveckla samarbetet med våra Key Accounts
 • Löpande hitta nya försäljningsmöjligheter
 • Maximera försäljning och arbeta med att förstärka genomförsäljning
 • Utveckla varumärkets position på marknaden, med fokus på marknadsföring och positionering
 • Äga och utveckla relation och kontakt med Mountain Hardwears Europakontor och globala kontor (US)
 • Överlag utveckla varumärket Mountain Hardwear i Norden och Baltikum

Vi söker dig som

 • Har en förmåga att vara strukturerad, process- och planeringsorienterad
 • Är resultat- och målinriktad
 • Är en positiv lagspelare som gör affärer på ett professionellt och personligt sätt
 • Är obehindrad i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Är fokuserad och nyfiken samt har förmågan att arbeta flexibelt i en föränderlig miljö
 • Brinner för försäljning och sätter höga krav på din egen prestation
 • Du får gärna ha en bakgrund inom just Outdoor-sport/aktiviteter och/eller annat relevant område
 • Har B-körkort

 

Vilka är vi och vad kan vi erbjuda dig? 

Vi kan erbjuda dig en stimulerande miljö där det finns goda chanser att både utvecklas inom ditt arbetsområde och vara med och utveckla ett företag i tillväxt. Vi har en stark företagskultur där vi gillar att göra saker tillsammans, känner stor arbetsglädje och delar kunskap och lärdomar med varandra. Hos oss värdesätter vi att det är högt i tak och främjar därför nya tankar och idéer.

Låter detta som en roll och ett företag du skulle trivas på? Vi hoppas på det och är även nyfikna på vad du skulle vilja bidra med till oss!

Urval sker löpande, så ansök gärna så snart som möjligt.

Vi tar emot ansökan via e-post: jobb@mno.se märk din ansökan med ”MHW-MNO-2111” i ämnesraden.

Vid frågor om tjänsten, kontakta Business Area Manager Victor Friberg: victor.friberg@mno.se

Övrig information

 • Start enligt överenskommelse
 • Placeringsort: Stockholm, Hammarby Sjöstad
 • Omfattning: Heltid med 6 månaders provanställning