Brand Manager (ThiS POSITION HAS BEEN FILLED)

 

TJÄNSTEN

Columbia är ett av världens största varumärken inom segmentet Outdoor. Varumärket har ett gediget arv och historia, vilket ger oss autenticitet och tyngd. Riktningen framåt är att vi ska återta vår rättmätiga plats på den svenska marknaden. Vi söker nu en nyckelperson till vårt team i form av en Brand Manager, din roll kommer att vara av största vikt för en lyckad satsning och för att nå våra mål.

Vi erbjuder god stämning, medryckande utmaningar och stora möjligheter till att bidra och att utvecklas.

Som Brand Manager är du övergripande ansvarig för ett varumärke och ditt huvudansvar är att förvalta och förädla varumärket, maximera försäljningen och förbättra samtliga processer för att möjliggöra detta. Du kommer, tillsammans med ditt team, ansvara för försäljning, inköp, marknadsföring, kund- och leverantörsrelationer, administration och Customer service. Din roll fokuserar på att få alla dessa funktioner att arbeta på bästa vis tillsammans för att växa varumärket. Det finns stor möjlighet att påverka och sätta din prägel på hur vi arbetar internt och externt. Du är övergripande ansvarig för kommunikationen av varumärket och förväntas att strategiskt stärka varumärket och vara proaktiv i ditt tänkande.

Eftersom du har ett tydligt resultatansvar krävs det att du som person gillar att jobba mot högt uppsatta mål. Planering och upprättande av försäljningsbudget samt löpande uppföljningar, analyser och rapportering av resultat är en viktig del av arbetet.

 

ARBETSUPPGIFTER

  • Ansvara för försäljningsbudget, uppföljning och rapportering, och det löpande arbetet med detta tillsammans med säljare och partners
  • Direkt delta i säljarbetet
  • Kontakt med och ansvarig för relationen till kunder, leverantörer och andra samarbetspartners
  • Ansvarig för att planera och genomföra säljmöten med kunder och samarbetspartners
  • Personalansvar för övriga medlemmar av ditt team

 

PERSONLIGA EGENSKAPER & KVALIFIKATIONER

Du är strukturerad och noggrann, och kan hålla många olika uppgifter igång samtidigt. Mycket hög analytisk och strategisk förmåga och vana att arbeta insiktsdrivet. Förmåga att se affären, älska siffror och är driven av mål. Du trivs med att ha mycket ansvar och fatta beslut. Du trivs att arbeta i högt tempo och klarar av höga krav. Du har dokumenterad relevant bakgrund, helst inom branschen. Områden du har arbetat inom kan vara:

  • Försäljning
  • Produktion/inköp
  • Marknad

Din samarbetsförmåga är av största betydelse då du är ett naturligt bollplank mot övriga i teamet. Du har mycket god kommunikationsförmåga, och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift, på svenska och engelska. Du är prestigelös och drivs av att arbeta såväl strategiska som operativa frågor.

 

Tjänsten är baserad i Stockholm och en del resor förekommer i tjänsten.